







Workshop in Translational Research, Health Innovation & Commercialization Workshop Programme

19 th March 2019	Duration	Session	
12.00 – 12.45	1 hour	Registration Welcome refreshments & lunch provided	
12.45 – 13:00	15 min	Welcome address	
Session 1: Setting the scene for health innovation in South Africa			
13:00 – 13:50	50 min	Opening Lecture: Health innovation in South Africa: past, present and future Sibongile Gumbi, Founder and CEO of iVacBio	
13:50 – 14:15	25 min	Industry perspective on Global Health innovation and partnerships	
14:15 – 14:40	25 min	Funding opportunities for research Blessed Okole, SA MRC Senior Programme Manager	
14:40 – 15:05	25 min	Intellectual property regulations in South Africa Kerry Faul, National IP Management Office Head	
15:05 – 15:35	30 min	Coffee Break	
15:35 – 15:55	20 min	Session 1 Roundtable discussion (question box)	
Session 2: Bringing your research to the next level			
15:55 – 16:20	25 min	Translational Research: the roadmap to health delivery Alethea Cope, UCL TRO Translational Research Manager	
16:20 – 16:45	25 min	Innovation and Technology transfer: what you need to know Charlotte Mashaba, UKZN InQubate Head	
16:45 – 17:10	25 min	Industrial partnerships: dos and don'ts when engaging with industry Marta Ribeiro, UCL TRO Senior Business & Innovation Manager	
17:10 – 17:35	25 min	Commercialization: spin out vs licensing Saberi Marais, UCT Technology Commercialisation Manager	
17:35 – 18:00	25 min	Drinks Reception	
20:00		Workshop Dinner Welcome address by UKZN Dean/Vice Dean (tbc)	











Workshop in Translational Research, Health Innovation & Commercialization Workshop Programme

20 ^h March 2019	Duration	Session	
9.00 – 9:10	10 min	Welcome Refreshments	
9:10 – 10:00	50 min	Health Entrepreneurship – how to access a new business idea? (SWOT analysis and Business Model Canvas, building blocks of a business pitch) Khilona Radia, Antrum biotech CEO	
10:00 – 10:20	20 min	Session 2 Roundtable discussion (question box) chaired by Jane Kinghorn, UCL Translational Research Office Director	
10:20 - 10:40	20 min	Coffee Break	
Session 3: Health Innovation Case Studies			
10.40 – 12:50 with 10 min health break	2hr 10 min	mAfrica, assisting self-testing for HIV in rural KZN Valerian Turbe, UCL Postdoctoral researcher and Oluwafemi Adeagbo, AHRI Senior Research Scientist KRISP – KZN Research Innovation and Sequencing Platform Tulio de Oliveira, Director KRISP NeoTree, supporting healthcare workers to provide newborn care Caroline Crehan, co-Lead Investigator UCL A new HIV drug resistance monitoring assay Kaelo Seatla, PhD student SANTHE network	
12.50 – 13:20	30 min	Session 3 Roundtable discussion, closing remarks and summary chaired by Deenan Pillay, AHRI Director	
13.20 – 14:20	1 hr	Refreshments and lunch provided	

